Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Nassolj bűntudat nélkül! Nassolj egészségesebben! Nassolj bűntudat nélkül! Nassolj egészségesebben!

Blog

Érdekességek a gasztronómia világából,  ismeretterjesztő cikkek alapanyagokról és gyártókról a Hello Nasss! webáruház oldalán.

6 remek NASSS tipp a gyerek uzsonnás dobozába!
2021. 08. 19. 10:45:00 Zsuzsi

6 remek NASSS tipp a gyerek uzsonnás dobozába!

Bár eltérő érzésekkel várja az iskolakezdést gyermek és felnőtt :), egy biztos, szeptember 1-e a nyakunkon van! Közeledünk a nyári szünet végéhez és ismét kezdetét veszi a tanév, a korai(bb) ébresztőóra csörgése, a reggeli nyüzsgés otthonunkban, a tömegközlekedésen, az utakon. Előkerül az iskolatáska, azokba a könyvek hada és ennek velejárójaként a tanulnivalók, számonkérések is belépnek iskolás gyermekeink életébe. Fokozott terhelés alá kerülnek ők is, és mi, szülők is!
Szafi Reform fánk, a mentes NASSS 30 perc alatt
2021. 08. 13. 09:41:00 Zsuzsi

Szafi Reform fánk, a mentes NASSS 30 perc alatt

Ismét egy Szafi termék tesztelésére került sor, méghozzá a Reform termékcsalád fánk lisztkeverékére. Meglátásom szerint teljesen ideális a „hirtelen úgy NASSS-olnék valamit” probléma megoldására. A Reform termékcsalád fánk lisztkeverékei 90 és 270 grammos kiszerelésben kaphatóak, ez alkalommal a 90 grammos kiszerelést próbáltuk.

Ha gluténérzékeny gyerekkel utazunk…
2021. 08. 06. 07:44:49 Zsuzsi

Ha gluténérzékeny gyerekkel utazunk…

Kezünkben a diagnózis, hogy a gyermekünk cöliákiás. A legtöbben kétségbeesünk, jobb esetben egy röpke pillanatra, rosszabb hangulatban akár napokra is. Aztán még a legpozitívabb szülők is lekeserednek időről-időre, a gyermekről nem is beszélve. Mit fog enni a gyermekem? Hogy tanulom meg, úgy elkészíteni az ételeket, hogy a keresztszennyezettség veszélye minimális legyen a konyhában? Mennyire tegyem messze a „gluténmentes vágódeszkát, fakanalat”, a „gluténostól eszközöktől”? Mi lesz az óvodában? És az iskolában? Hogy fog táborozni ez a gyerek? És a kérdések, egy végtelen mélységűnek tűnő zsákból csak jönnek és jönnek.

Hogyan készíts tökéletes ganache-t?
2021. 07. 23. 08:28:26 Zsuzsi

Hogyan készíts tökéletes ganache-t?

Mit tudhatunk a csokiganache-ról? Hogyan készíthetünk igazán finom, roppanós bevonatot süteményeinkre? De mielőtt erre rátérnénk, érdemes körbejárni, hogy egyáltalán mi a csokoládé? Hogyan készül, s mi fán terem? Milyen utat jár be a szüreteléstől az asztalunkig a kakaóbabból lett élvezeti termék, a csokoládé?

Érdekességek a kollagénről
2021. 07. 16. 11:12:18 Zsuzsi

Érdekességek a kollagénről

Ma már egyre több termékbe kerül kollagén, legyen szó élelmiszerről, táplálék-kiegészítőről vagy éppen kozmetikai termékekről. Ráadásul ma már vegán kollagén is kapható!

De mi is az a kollagén? Mire jó? Mit lehet tudni róla?

Mit kell rólad tudni, poliol?
2021. 07. 08. 11:52:00 Zsuzsi

Mit kell rólad tudni, poliol?

Azok, akik inzulinrezisztenciával, cukorbetegséggel élnek vagy egy egészségesebb, tudatosabb életmód mellett döntöttek sokszor találkozhatnak a termékek tápanyagértékeit tartalmazó táblázatban a poliolok elnevezéssel. A Magyar Élelmiszerkönyv külön szabályozza, hogy a poliolok mennyiségét a szénhidrátok alatt kötelező feltüntetni, így sokszor riadalmat okoz azok számára, akiknek fontos az étkezések során a szénhidrát számolása.

Szafi étcsokoládés muffinja avagy kókuszos mámor 25 perc alatt
2021. 06. 29. 09:57:29 Zsuzsi

Szafi étcsokoládés muffinja avagy kókuszos mámor 25 perc alatt

Előző cikkünkben górcső alá vettük a Szafi Free termékcsalád karamellás zabpudingját, melynek sikerén felbuzdulva most a Reform étcsokoládés muffinja került terítékre. Nagy reményt fűztem ehhez a desszerthez, hiszen a reform termékcsalád tagjairól csupa jót, dicséretet hallani az azt kipróbálóktól, rendszeres fogyasztóktól.

Karamellás –álom- zabpuding Szafitól
2021. 06. 17. 13:47:00 Zsuzsi

Karamellás –álom- zabpuding Szafitól

Alapvetően a cukormentes étkezésem egyik legnagyobb fekete lyuka a karamell. Ugyanis azt már gyerekkoromban megtanultam, hogy a karamell fő alapanyaga a kristálycukor. Hozzáadott cukormentes életem bátor kezdeményezései közé sorolom, mikor megpróbáltam édesítőszerből karamellt készíteni. Talán írnom sem kellene, hogy a cukoralkoholokból hosszas kevergetés-főzés és kérlelés után sem lesz karamell. 

Természetesen ezt, ugyan szomorúan, de tudomásul véve, mindig megcsillan a szemem, ha cukormentes karamellás édesség tűnik fel a piacon.

Így történt annak idején a Szafi Free karamellás zabpudinggal is. Nem volt mit tenni, hiszen Ti is ismeritek a mondást:

„A puding próbája, az evés!”- ez esetben szó szerint.

Mi fán terem a karob?
2021. 01. 27. 16:37:42 Diéta Oázis

Mi fán terem a karob?

Az örökzöld szentjánoskenyérfa termése, mely növény a Közel-Keleten és a mediterrán térségben őshonos. Nagyjából 50 különböző fajta ismert világszerte. Akár 15 méter magasra is megnőhet, lombkoronája igen széles. -7°C-ig bírja a hideget. A szentjánoskenyérfa nagyjából 4-5 évvel az ültetés után képes –elsőnek- termést hozni, de 20-25 évbe telik, míg a terméshozam stabilizálódik. A betakarítás során az érett hüvelyeket leszedik, majd szárítják őket, végül kiemelik a magokat a héjból. *

Árukereső.hu Árukereső.hu