Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Nassolj bűntudat nélkül! Nassolj egészségesebben! Nassolj bűntudat nélkül! Nassolj egészségesebben!

Karobos muffin Szafi lisztkeverékből

Diéta Oázis
2020. 10. 25. 18:00:07
Karobos muffin Szafi lisztkeverékből

Sokaknak nem szükséges bemutatni a Szafi Reform és Free termékcsaládok tulajdonságait. Akik multiplex ételallergiával élnek, inzulinrezisztensek/cukorbetegek vagy teljesen egészségesek de követik a Szafi étrendet pontosan tudják, hogy a Free termékcsalád tagjai glutén-, cukor-, és szójamentes, valamint vegán termékek. 

Ma a karobos muffin és piskóta lisztkeverékből sütöttem egy adaggal, így, egy mondhatni mentes sütemény került az asztalra a vasárnapi ebéd után.

szafi-free-karobpor-muffin-cukormentes

A csomagoláson Szafi 70 grammnyi eritritet ajánl édesítésre, vagy ennek a mennyiségnek megfelelő más típusú édesítőszert.

Én mindig négyszeres erejűt használok, így most is az került a süteménybe, méghozzá 25 gramm és bár elismerem, hogy igen édesszájú vagyok, de nekem még így is lehetett volna édesebb. Bár elképzelhető, hogy a probléma forrása abban keresendő, hogy nem őröltem porrá az édesítőszeremet...

Végül az édes íz hiányérzetét Proteinella sós-karamellás krémmel pótoltam :) De lett volna még ötletem bőven: csokoládéval nyakon önteni, lekvárral vagy éppen mogyorókrémmel megkenni a felezett muffinokat is klassz ötletnek tűntek.

Nekem most teljesen alap változata készült el a muffinak, értem ezalatt, hogy az almán kívül semmilyen egyéb bogyós gyümölcs nem került a muffin tésztájába. 

Hozzávalók 10 darab muffinhoz:

  • 250 gramm Szafi Free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
  • 170 gramm langyos víz
  • 25 gramm frissen 100%-os citromlé
  • 70 gramm poreritrit -vagy ennek a mennyiségnek megfelelő más típusú édesítőszer-, én 25 gramm négyszeres erejűt használtam
  • 100 gramm alma reszelve (vagy cukkinire is eshetett volna a választás)
  • opcionális: 250 gramm lecsöpögtetett meggy vagy egyéb bogyós gyümölcs

Elkészítése: a muffinok elkészítése rém egyszerű, ráadásul a csomagoláson a forgalmazó gondosan le is írta hogyan kell elkészíteni a süteményt.

Legelsőnek bekapcsoljuk a sütőt 180°C-ra (alsó-felső-légkeverést használtam én)

170 gramm langyos vizet, a 25 gramm citromlevet, az 25 gramm négyszeres erejű édesítőszert és a meghámozott, reszelt almákat alaposan elkeverjük. Majd erre ráöntjük a lisztkeveréket és addig dolgozunk a nyers tésztán, míg homogén állagú nem lesz.

Szafi 12 darab muffinhoz ajánlja a fenti hozzávaló mennyiséget, nekem 10 darab lett végül. De ugye én nem tettem bele extra gyümölcsöt, ráadásul jó 50 gramm nyers tésztát adagoltam formánként. 

Az reszelt almám nem eresztett sok vizet, így én egy az egyben belekevertem a tésztába. 180°C-on 18 percig sütöttem őket.

1 darab muffinban, ami sütés után 49 grammos lett nekem:

  • 91 kalóriát
  • 0 gramm zsírt
  • 2 gramm fehérjét és
  • 19 gramm szénhidrátot tartalmazott.

Az itt feltüntetett tápanyagértékek általam számolt értékek, nem feltétlen pontosak! Ezért kérlek, ha Neked betegségedből, életmódodból adódóan a teljesen korrekt adatok ismeretében kell étkezz, kérlek számold ki Te is és ne az itt lévőkre hagyatkozz!

szafi-free-karobos-muffin

 

Tartalomhoz tartozó címkék: muffin Szafi
Árukereső.hu Árukereső.hu